Wees overal bereikbaar via een online webmail

Heel veel communicatie loopt vandaag de dag via e-mails. Wanneer je bijvoorbeeld iets online bestelt, krijg je ook altijd een bevestiging in je mailbox. Daarom is het handig als je overal ter wereld toegang hebt tot je mails. Dit is mogelijk met een online webmail.

Geen software nodig

Het grote voordeel van een online webmail is dat je geen software nodig hebt die je moet installeren op je computer. Dit zorgt ervoor dat je toegang tot je mails niet beperkt is tot je eigen laptop. Op je online webmail inloggen kan van over de hele wereld. Zowel vanop een computer als vanop je eigen smartphone.

Online webmail instellen

Het instellen van je online webmail op je smartphone of laptop is niet altijd even eenvoudig. Welke stappen je juist moet ondernemen, hangt soms ook af van de webmail die je gebruikt. Zo is er bijvoorbeeld een belangrijk verschil bij alle webmails tussen IMAP en POP3. Bij IMAP (Internet Message Access Control) blijven je mails op je server staan nadat je ze hebt gelezen. POP3 (Post Office Protocol) zorgt ervoor dat de mails na het downloaden van de server verdwijnen. Je kan ze nadien dus niet meer opvragen op de server.

Gratis of betaald

Er bestaan zowel mailprogramma’s die gratis als betalend zijn. Wanneer je kiest voor een betalend programma heb je hoogstwaarschijnlijk meerdere opties en mogelijkheden. Indien je enkel een basisprogramma nodig hebt waarbij je alleen je mails hoeft te lezen, is een gratis online webmail zeker voldoende. Het is belangrijk dat je voor jezelf uitmaakt welke diensten een online webmail moet hebben.