Waarom je toch wel voor een boekhouder moet kiezen

Vind je dat boekhouden jou te veel tijd en werk kost? Dat is niet gek, veel ondernemers worstelen daarmee. Om de kunst van het boekhouden onder de knie te krijgen heb je ontzettend veel tijd nodig, en die heb je als ondernemer niet. Wanneer je de administratie niet goed bijhoudt of te laat doet, dan komt de Belastingdienst gegarandeerd een keertje langs. Dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Om geen problemen te krijgen is een goede optie om een boekhouder in te schakelen.

Wat gaat er fout?

Als voorbeeld nemen we de investeringsaftrek. Door investeringen aan het eind van het jaar te doen wordt de inkomstenbelasting verlaagd. Veel ondernemers maken gebruik van deze methode. Op je investering heb je namelijk een belastingvoordeel van 15%. Heb je een grote investering gedaan met in je achterhoofd dat je toch wel belastingvoordeel hebt? Dan kan je aan het einde van het jaar flink de mist in gaan. Door de investering heb je minder geld of helemaal geen geld gereserveerd staan voor de belasting. Dat soort financiële problemen zijn te voorkomen door een boekhouder in te huren. De boetes van de belastingdienst kunnen oplopen tot €5.278, dat geld kan je natuurlijk beter ergens anders voor gebruiken.

Wat doet een boekhouder voor jou?

Ten eerste houdt kan hij of zij de administratie voor je bijhouden. Alle financiële transacties worden ingeboekt en gecontroleerd op nauwkeurigheid. Als tweede heb je de optie of je boekhouder facturen voor je gaat opstellen. Ten derde doet de boekhouder je Btw-aangifte. Je kan dat ook zelf doen en dan door je boekhouder laten controleren. Dan moet aan het einde van het jaar de aangifte inkomstenbelasting worden gedaan. Voor veel mensen is dit een lastig deel van de boekhouding en kan de boekhouder dat dus beter doen. Die weet ook alle trucjes zodat je meer geld kan terugkrijgen van de Belastingdienst. Het opstellen van de jaarrekening, balans, winst- en verliesrekening. Bij de rechtsvorm BV is dat verplicht.  

De voordelen van de boekhouder

Het doen van de administratie neemt ontzettend veel tijd in beslag. Voor het boekhouden moet je ook wel het een en ander weten voordat je er echt geld mee kan besparen. Om alle last uit handen te geven en geen stress meer te ervaren over de administratie, is de boekhouder echt de perfecte optie. Bij Tribus  hoeven de klanten alleen maar een foto te sturen van hun inkoop- en verkoopfacturen en binnen 24 uur verwerken zij het voor de klant. Daarnaast checken zij voor je of alle fiscale aftrekposten worden toegepast. Wanneer je een goede boekhouder inhuurt, ben je ervan verzekerd dat hij zichzelf terugverdient.