Tips bij linkbuilding

Ben jij van plan om op korte termijn aan linkbuilding te gaan doen? Dan is het goed om te kijken naar de verschillende mogelijkheden en tips bij dit proces. Als je namelijk linkbuilding op een verkeerde wijze uitvoert, kan je hier enorm hard dalen in de positionering in Google. Dit is juist het tegenovergestelde wat je wilt bereiken en om deze reden is het goed om hier voldoende aandacht aan te besteden. Hieronder zullen we het kort hebben over een aantal tips voor elke linkbuilder zodat je zeker weet dat je alles op een correcte wijze uitvoert. Mocht je naar aanleiding van dit linkbuilding artikel nog additionele vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuzes zodat je website alleen maar zal stijgen.

Tip 1: Zorg voor een goed netwerk

Als je aan linkbuilding wilt doen, is het als eerst goed om een goed netwerk beschikbaar te hebben. Een netwerk is een grote lijst met allerlei verschillende websites waar je een backlink op kunt plaatsen. Dit is aan de ene kant goed voor je eigen website, maar ook aan de andere kant goed om met andere websites te ruilen. Daarnaast is het zelfs mogelijk om op basis van white label linkbuilding de betreffende websites te verkopen aan andere aanbieders. Mocht je naar aanleiding hiervan nog additionele vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Onze specialisten helpen je graag bij het maken van de juiste beslissingen zodat je zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Tip 2: Stuur mails naar autoritaire websites

Als je een netwerk in beheer bent of als je budget beschikbaar hebt om te betalen voor backlinks is het aan te raden om mails te sturen naar autoritaire websites met de vraag of je hier een backlink kunt plaatsen. Als je dit namelijk doet zul je merken dat je website sneller zal stijgen dan blog links. Dit proces is echter wel een stuk duurder omdat autoritaire websites met hoge waardes veel geld vragen voor het plaatsen van een blog of het plaatsen van een link. Mocht je dit dus willen doen, dan is het goed om in je achterhoofd te houden dat de kosten fors zullen oplopen.

Tip 3: Schaf een tool aan die je inzicht geeft

Het verkrijgen van backlinks is in eerste instantie niet erg lastig, maar het is wel de kunst om kwalitatief goede backlinks te krijgen. Als je dat namelijk niet doet zal je website dalen en dit wil je absoluut voorkomen. Probeer om deze reden een tool aan te schaffen die je inzicht geeft in de mogelijkheden. Hierdoor weet je zeker dat je er alles aan doet om ervoor te zorgen dat je goede kwalitatieve backlinks naar je website laat komen. De tools kunnen van enkele tientalle euro’s tot honderde euro’s varrieren. Vergelijk daarom altijd diverse aanbieders en kijk welke tool het beste bij jou past.