Team building: De leukste activiteiten voor in 2021

Na lange maanden van thuis zitten, kunnen we eindelijk weer wat vaker naar kantoor. Is je sociale contact met je collega’s ook wat roestig geworden? Organiseer dan een team building activiteit voor jou en je collega’s. Teambuilding is niet alleen ontzettend gezellig, het zorgt ook voor een prettiger sfeer op de werkvloer. In dit artikel lees je de leukste team building activiteiten onder elkaar.

Team building in een escaperoom

Een van de meest bekende activiteiten voor teambuilding is een escaperoom. Deze activiteit is steeds populairder geworden de afgelopen tijd en kun je op verschillende plekken doen in Nederland. Als je een team building activiteit gaat doen in een escaperoom, is het idee dat je zo snel mogelijk uit een afgesloten kamer weet te komen. Dit doe je door middel van het oplossen van een puzzel, die in de kamer aanwezig is. Hiervoor is het van groot belang dat je goed samenwerkt en gebruik weet je maken van elkaars talenten. 

Expeditie Robinson 

Ben je op zoek naar een origineel teamuitje voor je bedrijf? Denk eens aan expeditie Robinson. Je werkt in teams met elkaar samen om de opdrachten te winnen. Er zijn veel plekken waar je dit kunt doen in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de Veluwe, de duinen in Scheveningen of ergens afgelegen in een natuurgebied. Duidelijke communicatie staat centraal als je een team building uitje kiest met een Expeditie Robinson thema. Alles wat jij en je team leren op deze dag neem je mee terug naar de werkvloer. 

Dropping

Beleef een echt avontuur en organiseer een dropping in Nederland. Je wordt met een busje of truck ergens in Nederland gedropt. Je moet nu samen met je team de weg terug zien te vinden naar de bewoonde wereld, zonder dat je enig idee hebt waar je bent. Als je echt voor een onvergetelijk team building uitje wilt gaan kun je ook een dropping organiseren waarbij je wordt afgezet met een helikopter. Dit is wel een stuk duurder. 

Sloepenrally in de gracht 

Bij lekker weer kun je voor team building een sloepenrally organiseren. Afhankelijk van de grootte van je team huur je een aantal sloepen. Je gaat nu de strijd aan met de andere teams. Wie bereikt het eerste de finish? Een sloepenrally kun je zowel in de stad doen als in een natuurgebied. Wat dacht je bijvoorbeeld van het prachtige natuurgebied bij Amelisweerd in Utrecht? Je beleeft gegarandeerd een dag met een hoop lol en competitie.

Spel traject op het strand

Heb je iets minder geld te besteden, maar wil je toch een bijzonder team buildings uitje? Organiseer een spel traject op het strand voor jouw bedrijfsuitje. Je kunt zelf alle spellen bedenken. Dit kun je ook in overleg doen met je teamgenoten. Je kunt bijvoorbeeld een volleybalcompetitie organiseren op het strand, of een voetbalwedstrijd. Wil je een origineel spel kiezen? Mijnenveld is een spel dat vaak georganiseerd wordt als team building activiteit. Hierbij leid je je geblinddoekte collega door een veld vol mijnen. Mijnenveld is een uitstekende oefening in vertrouwen en communicatie.