RIB huren Friesland? Hoe pak je dat aan?

Je moet werkzaamheden of klussen op het water verrichten. Denk aan toezicht houden, patrouilles uitvoeren of andere klussen waarvoor je een boot nodig hebt. Nu heb je al onderzoek gedaan naar de beste opties en je komt tot de ontdekking dat een RIB huren de beste keuze is. Een RIB is namelijk de perfecte boot voor semi-professioneel en professioneel gebruik. Waarom dat zo is vertellen we in onze blog. Wil je een RIB huren Friesland? Dan hebben we nog een gouden tip voor je!

Het verschil tussen een RIB en een rubberboot

Een RIB wordt onterecht een rubberboot genoemd. We snappen de vergelijking, maar een RIB heeft veel voordelen. Zo is de bodem niet van rubber, maar van aluminium of hard polyester en heeft een RIB ook een romp en tube die steviger is dan bij een rubberboot. Feitelijk heb je dus een professionele boot die niet alleen snel, maar ook enorm wendbaar is. Een RIB is ook geschikt als je met een groter gezelschap het water op moet, want je kunt ze in verschillende lengtes huren.

RIB huren Friesland? Maak goede keuzes!

Iedere klus is anders en je moet dus goed nadenken over wat je nodig hebt voordat je een RIB gaat huren. Denk aan hoeveel mensen mee moeten en hoe lang de boot dus moet zijn, maar ook het vermogen kan een belangrijke rol spelen. Voor bepaalde werkzaamheden, zoals stand-by hulpverlener bij een sportevenement op het water heb je simpelweg een snelle boot nodig. Gelukkig heb je genoeg keuze uit verschillende lengtes en het vermogen van een boot. 

Daarnaast is het belangrijk om goed na te denken of je een RIB huurt met of zonder schipper. De schipper weet precies hoe de boot werkt en is ook in het bezit van de juiste documentatie. Wil je de RIB toch zelf besturen? Dan heb je in ieder geval een geldig vaarbewijs en een marifooncertificaat nodig. Welk vaarbewijs je nodig hebt is afhankelijk van de lengte en het vermogen van de RIB.

RIB huren Friesland voor welke werkzaamheden?

Wat kun je met een RIB huren Friesland? Genoeg! Er zijn verschillende klussen en taken die je aan of op het water kunt uitvoeren en waarvoor je een goede en stabiele RIB nodig hebt. Wij hebben de belangrijkste werkzaamheden op een rijtje gezet;

  • Toezicht & handhaving
  • Inspecties uitvoeren
  • Reddingsboot of stand-by boot
  • Het maken van foto- of filmopnamen
  • Toezicht en hulpverlening tijdens sportevenementen
  • Ondersteuning bij werkzaamheden aan bijvoorbeeld bruggen en rivieroevers

Waar kun je een RIB huren?

Verhuurders van RIB’s zitten overal en je kunt dus ook bij iedereen aankloppen. Wil je een RIB huren Friesland? Dat is zeker mogelijk! Maar het is ook mogelijk aan de andere kant van het land, een RIB huren in Zeeland bijvoorbeeld. Vrijwel iedere verhuurder vervoert de gekozen RIB met een aanhanger of oplegger naar de locatie waar de RIB gebruikt moet worden. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je gebonden bent aan een lokale verhuurder of met iemand zaken moet waar je geen zaken mee wilt doen. Of dat je verplicht bent om genoegen te nemen met minder als het aanbod niet toereikend genoeg is en niet aan jouw wensen en eisen voldoet.