hoekbureau

Redenen om te kiezen voor een hoekbureau

Hieronder zullen er diverse voordelen benoemd worden van een hoekbureau ten opzichte van een rechthoekige bureau. Zo kun je je leidinggevende er makkelijk van overtuigen dat je thuis of op kantoor een hoekbureau nodig hebt om al je spullen op kwijt te kunnen en om optimaal je werk te kunnen verrichten. Ook schept het meer ruimte in een grote kantoorruimte als er (deels) gebruik wordt gemaakt van hoekbureaus.

Meer werkblad ruimte

Het meest voor de hand liggende voordeel is dat een hoekbureau meer werkblad ruimte heeft dan een rechthoekig bureau. Meer werkruimte is altijd fijn, want je kunt je bureau ruimer indelen en je kunt er uiteraard meer kantooraccessoires op kwijt. Denk hierbij aan een dubbel beeldscherm, brievenbakken, ordners, paperassen of een printer.

Meer opbergmogelijkheden en bewegingsvrijheid 

Niet alleen op het bureau heb je meer ruimte maar natuurlijk ook onder het bureau. Deze ruimte kun je gebruiken voor een (extra) ladeblok of rolblok. Doordat er bij een hoekbureau meer opbergruimte onder het bureau beschikbaar is, creëer je extra ruimte in je kantoor voor andere doeleinden, zoals een grote plant of printer. Een ladeblok of rolblok kun je ook onder het hoekgedeelte plaatsen, waar je bureaustoel niet in de buurt komt zodat je er ook niet met je benen tegenaan kan botsen.  Dit bevordert je bewegingsvrijheid, wat zeer prettig is, zeker als je vele uren doorbrengt achter je bureau en je soms uren ingespannen achter elkaar aan het werk bent.

Meer indelingsmogelijkheden

Je hebt meer indelingsmogelijkheden met een hoekbureau. De meeste kantoorruimtes zijn rechthoekig, dus je kunt je bureau op diverse manieren plaatsen in de ruimte. Je kunt zelf bepalen in welke hoek je deze plaatst en op welke manier jij vindt dat je bureau het fijnst gepositioneerd staat in de ruimte. Kijk je bijvoorbeeld graag naar de deur of uit het raam? Of heb je liever niet dat iedereen die langs loopt op je scherm kan kijken? Je kunt hierbij ook rekening houden met de lichtinval, positie in het kantoor of andere factoren. Ook is er de mogelijkheid om meerdere hoekbureaus in één ruimte te plaatsen, wat ook erg fijn kan zijn bij uitbreiding van het kantoor of voor een afdeling die veel samen moet werken en zo dicht bij elkaar in dezelfde ruimte kan werken.

Er zijn dus vele voordelen te benoemen van een hoekbureau op kantoor of thuis ten opzichte van een rechthoekig bureau. Er zijn tegenwoordig zelfs hoekbureaus te vinden die in hoogte verstelbaar zijn. Wat er dus ook voor kan zorgen dat je zittend of staand kunt werken. Dit bevordert je gezondheid ten goede, wat voor een leidinggevende ook een extra pluspunt zou moeten zijn. Zo is een hoekbureau de afgelopen jaren een geduchte concurrent geworden van de klassieke rechthoekige bureaus in de kantoortuinen en zul je merken dat er steeds meer een mix van hoekbureaus en rechthoekige bureaus te vinden zal zijn op kantoor. Je zult dan ook geen enkele moeite meer hebben om je dubbele scherm, laptop, printers en stapel papieren kwijt te kunnen.