Maak gebruik van bulkbelading

Het vervoeren van bulkgoederen kan soms lastig zijn. Waar je pallets op elkaar kunt stapelen is het met droge of natte bulkgoederen wel wat anders. Hoe kun je deze het makkelijkst transporteren? Je kunt hiervoor het beste gebruik maken van bulkbelading.

Wat is bulkbelading?

Bulkbelading is het vervoeren van goederen die niet per stuk of op pallets verpakt kunnen worden. Voorbeelden hiervan zijn ijzererts, suiker, meststoffen en vaste brandstoffen. Dit worden droge bulkgoederen genoemd. Natte bulkgoederen zijn bijvoorbeeld olie, gas of melk.

Opslag en vervoer

Omdat het bij bulkgoederen meestal gaat om grote hoeveelheden worden deze opgeslagen in silo’s en loodsen. Vanuit de silo’s en loodsen worden de droge bulkgoederen overgeheveld in vrachtwagens en de natte bulkgoederen in tankwagens. Vanaf de vrachtwagens en tankwagens worden de bulkgoederen bij aankomst overgeheveld in vrachtschepen of vrachtwagons. Dit proces van bulkbelading wordt door de jarenlange ervaring van Veenstra Technology geoptimaliseerd.

Speciale apparatuur

Voor het overhevelen en vervoeren van bulkgoederen is speciale apparatuur nodig om het van de silo’s en loodsen in de vrachtwagens of tankwagens te krijgen en omgekeerd. Veenstra Technology is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van dit soort speciale apparatuur.

Wat is Veenstra Technology?

Veenstra Technology is gespecialiseerd in het efficiënt laten verlopen van het hele proces van transport van bulkgoederen. Veenstra Technology helpt bij het optimaliseren van de laadcapaciteit van vrachtwagens, tankwagens, schepen, vrachtwagons, containers en loodsen.

Welke apparatuur heeft Veenstra Technology?

Veenstra Technology heeft beladingsbalgen van het hoogste niveau. Deze zijn zeer geschikt voor het laden van droge en stoffige bulkgoederen in gesloten vrachtwagens. Bovendien hebben ze positioneersystemen die zeer geschikt zijn om vrachtwagens en treinen te laden. Deze positioneersystemen zijn uit te voeren met één of twee translaties. Voor de extra mobiliteit als het gaat om beladen biedt Veenstra mobiele beladers op wielen aan. Dit zorgt ervoor dat er overal en zo efficiënt mogelijk beladen kan worden. Voor het transporteren van natte bulk heeft Veenstra Technology passende fluïdisatie systemen die helpen om het beladen van vloeistoffen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Tenslotte heeft Veenstra Technology verschillende airslides die vooral worden gebruikt in de afvalverwerkingsindustrie, petrochemische industrie en in cementfabrieken.

Reparatie en onderdelen

Als er een systeem niet meer goed functioneert of er moet een onderdeel worden vervangen, dan ben je bij Veenstra Technology ook aan het goede adres.  Mocht er dus een onderdeel versleten zijn, dan kan deze gemakkelijk worden bijbesteld. Wanneer een systeem een storing heeft kun je tevens direct contact met Veenstra Technology opnemen. Zij gaan dan direct aan de slag om de storing te verhelpen en waar nodig onderdelen vervangen en instellingen aanpassen.

Bulkbeladingssystemen op maat

Wanneer jij op zoek bent naar een bulkbeladingssysteem voor jouw bedrijf, dan staat Veenstra Technology graag voor je klaar om ook jouw bulkbeladingsproces te optimaliseren. Voor een goede bulkbelading die efficiënt verloopt moet je dus bij Veenstra Technology zijn. Als jij wilt weten wat Veenstra Technology kan doen om jouw proces van bulkbelading te optimaliseren, neem dan eens een kijkje op Veenstratechnology.nl of neem telefonisch contact met ze op.