Hoe zorg je voor optimale verlichting in je kantoor?

Het hebben van een Lichtplan voor je kantoor is best wel belangrijk. De soort verlichting die je op kantoor hebt, heeft namelijk invloed op de sfeer en de effectiviteit van je werknemers. 

Wanneer kies je welke soort verlichting?

De beste soort licht die je in je kantoor wilt hebben is natuurlijk daglicht. Dit is echter niet altijd mogelijk. Daarom kopen mensen verlichting voor op hun kantoor. In deze tekst geven wij jou tips voor je eigen lichtplan voor je kantoor. De temperatuur van de kleur van verlichting wordt eigenlijk altijd gegeven in Kelvin. Hoe hoger het cijfer is, hoe kouder de kleurtemperatuur en natuurlijk andersom hetzelfde. Hoe lager het cijfer, hoe warmer de kleurtemperatuur zal zijn. In deze tekst gaan wij jou uitleggen wanneer je welke kleur kan nemen voor op je kantoor. In welke situaties je beter voor warme verlichting kunt gaan en wanneer juist voor koude of koele verlichting.

In deze situaties kan je beter voor warme verlichting gaan

Ruimtes waarin je beter warme verlichting kunt gebruiken, zijn bijvoorbeeld kamers als receptieruimtes, koffie ruimtes, kantines, loungeruimtes, etcetera. Het voordeel aan het hebben van warme verlichting is onder andere dat het een gezellige en een warme sfeer geeft aan de ruimte. Vaak wordt er gekozen voor een kleurtemperatuur van rond de 2700 Kelvin, maar je kunt ook voor 3000 kelvin gaan als je van plan bent om in een warme kleur te werken. Voor een efficiënt en zuiver gevoel is een kleurtemperatuur van 4000 Kelvin erg geschikt. Voor verschillende soorten warme verlichting en andere soorten verlichting, kun je kijken op websites, zoals www.yesss.nl/.

In deze gevallen kan je beter voor koele verlichting gaan

Bij de meeste kantoren hangen er felle TL balken als verlichting aan het plafond. Effectief, want het geeft goed licht af, waardoor alles op je bureau goed zichtbaar is. Om een soort daglicht te creëren op je kantoor, zonder hier ook echt de zon voor nodig te hebben, kun je het beste gaan voor een kleurtemperatuur van 5500 Kelvin. Deze soort verlichting imiteert natuurlijk daglicht, wat er voor zorgt dat veel mensen dit de beste en de fijnste soort verlichting voor op hun kantoor vinden. Als je ervoor kiest om jouw lichtplan voor je kantoor te baseren op koele of koude verlichting, dan kun je een kijkje nemen bij Yesss voor de verschillende opties die er zijn.