Hoe kun je de levertijd verkorten als e-commerce bedrijf?

Binnen de e-commerce speelt de levertijd van je producten een belangrijke rol. Klanten willen hun bestelling vaak het liefst zo snel mogelijk in huis hebben! Kijk voor de mogelijkheden eens op https://www.janderijk.com/nl/.

Het belang van kortere levertijden in de e-commerce logistiek

In de afgelopen tien jaar heeft er een belangrijke ontwikkeling plaatsgevonden op het gebied van webwinkels. Grote webwinkels hebben namelijk hun focus gelegd op het verzorgen van enorm snelle levertijden: voor bepaalde producten is er de mogelijkheid om deze dezelfde dag nog in huis te hebben! Hierdoor zijn veel klanten gewend geraakt aan het idee dat alle producten enorm snelle levertijden horen te hebben, hetgeen ook kleinere webwinkels raakt. Mensen zijn namelijk bereid meer te betalen voor een snellere levering, hetgeen kan betekenen dat jij ondanks je lage prijzen toch weinig orders binnen krijgt. Daarom is het verkorten van je levertijden essentieel! 

Welke stappen kan ik zetten als bedrijf? 

Gelukkig zijn er een flink aantal manieren waarop je als bedrijf je levertijden aanzienlijk korter kunt maken. Hoe dit er in de praktijk uitziet zal afhankelijk zijn van de logistieke keten die jouw bedrijf hanteert. Zo zal er in het geval van dropshipping een hele andere keuze gemaakt moeten worden dan in het geval van een bedrijf dat zich richt op lokaal geproduceerde goederen. Door je logistieke keten eens goed onder de loep te nemen kun je vaak al snel zien waar de winst te behalen valt. Zo kan het bijvoorbeeld een goed idee zijn om een grotere voorraad te nemen wanneer een bepaald product erg populair is. 

Andere verbeteringen in e-commerce logistiek

Dit alles kan echter al snel een hoop tijd en energie gaan vergen. Daardoor kun je ook overwegen om in zee te gaan met een ander bedrijf voor je e-commerce logistiek. Deze bedrijven kunnen je op een aantal verschillende manieren helpen: zo hebben zij grote en efficiënte warenhuizen waar je gebruik van zou kunnen maken, maar kunnen zij ook helpen bij het regelen van allerlei papieren die nodig zijn voor de douane. Door dit uit te besteden kun jij je weer gaan richten op zaken die er echt toe doen, zoals het vergroten van je bereik. Ook zorgt dit al snel voor een stuk efficiëntere logistieke keten, waardoor je levertijden aanzienlijk verkort kunnen worden. Twijfel dus niet langer en neem een kijkje naar de mogelijkheden!