Hier moet je op letten bij het uitkiezen van een webdesigner

In het bouwen en ontwerpen van een website gaat veel tijd zitten, zeker als je hier zelf weinig tot geen ervaring mee hebt. Grote kans dat jij deze werkzaamheden dus wilt uitbesteden bij een webdesign bureau. Tegenwoordig zijn er veel partijen die deze werkzaamheden voor je op kunnen pakken, waardoor het lastig kan zijn om een goede, gegronde keuze te maken. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij het uitkiezen van een geschikt webdesign bureau. 

Jouw wensen in kaart

Zorg ervoor dat je – voor de zoektocht gaat starten – jouw eigen wensen goed in kaart hebt gebracht. Op die manier kun je namelijk bepalen welk bureau hier het beste op aansluit. Ben jij enkel op zoek naar een simpele website, of wil je dat er daarna ook nog optimalisaties plaatsvinden? Zoek je ook de mogelijkheid om wat marketingactiviteiten uit te besteden, of is het na de oplevering van de website klaar? Dat zijn allemaal vragen die je voor jezelf moet beantwoorden, om de juiste keuze te maken. 

Een kwalitatief webdesign bureau ontwikkelt niet alleen jouw nieuwe huisstijl en een website die aansluit op jouw doelgroep, maar doet ook onderzoek naar de gebruiksvriendelijkheid van je website. Hierbij doen ze dus onderzoek naar de bezoekerservaring en conversieoptimalisatie. Het is dus maar net wat je hierin zoekt. 

De grootte van het bureau

Webdesign bureau’s zijn er in veel soorten en maten. Zo heb je bureau’s met veel werknemers en meer klanten, maar zijn er ook genoeg kleinere bureau’s. De grotere bureau’s beschikken vaak over wat meer expertise en kunnen meer werkzaamheden uit handen nemen. Soms is het helaas wel zo dat zij dan specialistisch zijn op bepaalde onderdelen, maar dat de kwaliteit op andere expertises dan van middelmaat is. Kleinere bureau’s kunnen juist weer heel specialistisch zijn in bepaalde onderdelen en maatwerk bieden, maar geen werkzaamheden aanbieden op andere gebieden. 

De prijs-kwaliteitverhouding

Zonder twijfel zal het budget – net als bij ieder ander bedrijf – bij jou een rol spelen in de keuze voor een webdesign bureau. Het is verstandig om van tevoren een budget vast te stellen voor je nieuwe huisstijl en website (en de andere werkzaamheden die je mogelijk wilt uitbesteden). Op die manier kun je gaan kijken welk bureau, welke werkzaamheden hiervoor uitvoert. Ken je andere mensen die klant zijn bij dit bureau? Zorg dat je een gesprek met hen voert en te achterhalen hoe de samenwerking verloopt. 

Het is dan ook niet altijd de beste optie om een topbureau met klanten van grote omvang te kiezen. In zekere gevallen zal een kleiner bureau efficiënter voor je werken en flexibeler zijn qua communicatie en schakelen tijdens het proces. Afhankelijk van jouw wensen en eisen kun je bepalen waar de beste prijs-kwaliteitverhouding ligt. 

Zo zie je dat er veel zaken zijn waar je rekening mee moet houden, bij de keuze voor jouw webdesign bureau. Zoek je bijvoorbeeld een webdesigner in Antwerpen? Dan weet je vanaf nu waar je op moet letten en heb jij de juiste informatie om de meest geschikte webdesigner uit te kiezen.