Een factuur maken was nog nooit zo makkelijk

Steeds meer ondernemers en ZZP’ers doen zelf hun administratie online. Dit is ook niet zo gek sinds het steeds makkelijk wordt om online je eigen boekhouding te regelen. Een factuur maken was dan ook nog nooit zo makkelijk. In deze blog leggen wij uit wat online factuur administratie inhoud en wat de voordelen zijn. Zo kun je voor jezelf beslissen of het voordeel heeft voor jouw onderneming.  

Online factuur administratie 

Je online factuur administratie is het verwerken van al je financiële administratie. Dit wordt ook wel boekhouden genoemd. Dit houd in het maken van facturen en het verwerken hiervan. Daarnaast regel je ook je belastingaangiftes. Tegenwoordig kan dit allemaal gedaan worden via een online-administratie programma. 

Voordelen van een online-administratie programma

Zelf je administratie bijhouden heeft veel voordelen. Ten eerste geeft het veel inzicht in inkomsten, uitgaven en btw. Je hebt altijd grip op alle facturen doordat je kan zien wat er nog open staat. 

Daarnaast geeft het je de mogelijkheid je eigen huisstijl te gebruiken. Je kunt ook in verschillende talen een factuur maken. Zo zorg je voor een professionele uitstraling.  

Een ander belangrijk voordeel is dat klanten direct de mogelijkheid hebben te betalen. Dit zorgt ervoor dat je sneller betaald krijgt vergelijken met offline methodes. Het is ook gebleken dat een factuur met betaallink gemiddeld 35% sneller betaald wordt. Met een online factuur kan er direct via iDEAL, creditcard, Apple Pay of Bancontact betaald worden. 

Het volgende voordeel is dat nieuwe klanten snel toe gevoegd kunnen worden door een online-koppeling met de Kamer van Koophandel. Zo kun je snel en eenvoudig zien welke facturen, offertes en abonnementen een klant heeft. Als laatste, geeft een online-administratie programma ook kostbesparende voordelen. 

Hopelijk kun je nu je alle voordelen weet beslissen of investeren in een factuur programma nuttige is voor jouw onderneming.