Dit is belangrijk bij het werven van nieuw personeel

Je hebt net een vacature geplaatst of je hebt al een aantal sollicitatiegesprekken afgenomen. Misschien heb je al nieuw personeel aangenomen. In het laatste geval is het belangrijk om een Dimona aangifte te doen. Wat dat is en waarom je het moet doen, lees je hieronder.

Wat is Dimona?

Dimona staat voor Décleration Immédiate of Onmiddelijke Aangifte. Met deze aangifte kun je als werknemer meteen bij de RSZ, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, aangeven wanneer welke werknemer in dienst is getreden of juist uit dienst is gegaan. Hierin kan ook worden aangegeven dat een werknemer langer werkt dan gepland of juist korter, door bijvoorbeeld ontslag. De Dimona IN aangifte wordt gedaan vóórdat de werknemer echt start met werken. De Dimona OUT moet uiterlijk één werkdag na het beëindigen van het contract gedaan worden. Daarnaast moet er ook wijzigingen doorgegeven worden en annulering, bijvoorbeeld wanneer een werknemer eerder begint met werken dan de verwachte begindatum.

Waarvoor wordt de Dimona aangifte gebruikt?

De gegevens van de aangifte worden gebruikt voor snelle identificatie van werknemers, de relatie tussen werknemer en werkgever vast te stellen en om de mogelijkheid te geven aan werknemers om sociale voordelen te krijgen. Hiervoor moet de aangifte, net als bij elk ander aangifte, op een correcte manier uitgevoerd worden en ook op tijd om het goed te laten verlopen. Wanneer dit niet gedaan wordt kunnen werknemers problemen ervaren, bijvoorbeeld te laat vakantiegeld uitbetaald krijgen of andere rechten niet of te laat binnenkrijgen.

Dimona aangifte in de personeelsplanning Horeko

De aangifte kun je in de Horeko software doen. De personeelsplanning Horeko biedt verschillende oplossingen aan voor horecaondernemers. Of je nou een cateringbedrijf bent of een restaurant runt, met een personeelsplanning software houd je het overzicht van verschillende administratieve informatie en maak je het zowel jezelf als je personeel het gemakkelijk. Ook als het gaat om updates en wijzigingen gaat dit volledig automatisch en wordt er extra werk uit je handen genomen. Hieronder kun je lezen wat de Horeko app nog meer biedt voor zowel jou als je werknemers.