De voordelen van een development team

Het inhuren van een development team kent vele voordelen. Zo ben je bijvoorbeeld flexibel en kun je aangeven hoeveel developers je nodig denkt te hebben en wanneer je deze nodig hebt. Op die manier schaal je makkelijk op of af. Ook heb je een brede keuze aan knappe koppen waar je uit kunt kiezen, zodat je op die manier jouw eigen development team kunt samenstellen. Hierdoor hoef je zelf niet op zoek te gaan naar een werknemer die alle kwaliteitseisen heeft waar jij naar op zoek bent. Ben je klaar met het project? Dan kun zit je ook nergens aan vast. Dat is een groot voordeel van een development team. Daarnaast is het lastig om een developer te vinden die precies de skills heeft die je nodig hebt voor een bepaald project. Via SHORE Teams heb je een grote groep developers in zowel Nederland als in de rest van de wereld, die jou binnen jouw bedrijf kunnen ondersteunen.

Wat is een development team?

Een development team is een samengesteld team van rond de 3 tot 9 personen die werken aan een project. Vaak is die het bouwen en maken van software of het ontwikkelen van andere producten. Voor sommige software of projecten heb je specifieke developers nodig die je niet altijd makkelijk kunt vinden. Er zijn er namelijk niet heel veel van in Nederland en de groot naar developers is enorm. Een development team is een team van developers die je online kunt samenstellen. Zij kunnen jou helpen met jouw project. Binnen een korte tijd kunnen zij jou al van dienst zijn zonder dat je ze moet aannemen of met contracten moet werken. Op die manier ben je met een development team zeer flexibel.

Geef jouw wensen aan

Door het werken met developers van over de hele wereld zijn er veel developers beschikbaar voor jouw project. Deze developers kunnen remote meewerken aan het bouwen van de software, service of product voor jouw bedrijf. Zeker door de corona crisis hebben we allemaal gezien dat remote werken heel goed werkt en het is nu ook razend populair. Door specifiek aan te geven waar jij naar op zoek bent kan er worden gezocht naar een groep van developers die aan deze eisen voldoen. Is er een match? Dan kan de samenwerking in gang worden gezet. Is het project afgerond? Dan gaan de developers weer door naar het volgende bedrijf om aan een nieuw project te werken. Zo kunnen zij eventueel bestaande medewerkers ondersteunen met het ontwikkelen van een project of kun je ervoor kiezen om een compleet nieuwe groep van developers in te huren voor jouw bedrijf.

Een groep developers van over de grens

Binnen Nederland is er zeer klein aantal aan development team. De kans dat je een developer vindt die aan al jouw verwachtingen voldoet is hierdoor ook klein. Door te werken met een groep van developers over de grens heb je keuze uit developers uit vele verschillende landen. Op die manier is er altijd wel een developer beschikbaar die geschikt is voor jouw project en de kennis en kunde heeft waar jij naar op zoek bent.